En wat doe ik in de tussentijd, terwijl Tjitze druk is met het "echte" werk? Wel, ik denk na over wat we onze gasten allemaal voor kunnen gaan zetten, en tijdens mijn jaarlijkse verblijf in Parijs met vriendin Wil, schaf ik een crêpière aan.
Vanochtend heb ik Madeleines gemaakt, om te kijken of je dat 's ochtends voor het ontbijt voor elkaar krijgt, en om wat recepten uit te proberen. Ik heb de indruk dat dit typisch zo'n recept is waar je een "tour de main" voor machtig moet zien te worden. Resultaat: goed, kan beter. De volgende keer, bak ik ze iets korter, en ik voeg iets meer smaakjes toe. Het kan in een mum van tijd, dus dat is mooi. Ik blijf oefenen! Dit was het recept van Reginald uit Nîmes.
Verder krijg ik leuke tips door gesprekken met vrienden en vriendinnen. Annie vertelde dat kennissen van haar, die ook een B&B hebben, voor de table d'hôte het volgende bedacht hebben: degene die zich het eerst inschrijft, mag de prijs per persoon voor het avondeten bepalen.
Verder heeft mijn zus al aangekondigd dat ze met haar leesclub een culturele week bij ons wil, die wij dan moeten organiseren. Thema 1 wordt uiteraard: Cyrano de Bergérac, een soirée over de historische schrijver Cyrano, eentje over de toneelversie van Rostand, en uiteraard de film.
Verder ga ik natuurlijk taallessen geven daar, aan expats die toch spijt hebben dat ze geen Frans hebben geleerd. Het begint te bruisen en te borrelen allemaal!